Kapacitásbővítő eszközbeszerzés és új gyártócsarnok kialakítása NAGY GÉZA Kft. 7355 Nagymányok, Iparos út 4. alatti telephelyén

Projekt azonosító: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01021 

 

 

Kedvezményezett neve: Nagy Géza Faipari Korlátolt

Felelősségű Társaság

Projekt címe: Kapacitásbővítő eszközbeszerzés és új gyártócsarnok kialakítása NAGY GÉZA Kft. 7355 Nagymányok, Iparos út 4. alatti telephelyén

Konstrukció keretében a vissza nem térítendő támogatás: 31 732 811 Forint

A támogatás mértéke: 30 %

Konstrukció keretében a visszatérítendő kölcsön: 63 465 622 Forint

A kölcsön mértéke: 60 %

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.11.15.

Projekt bemutatása:

Beruházásunk 2 részre osztható.

 1. Raktár átalakításához kapcsolódó építési tevékenységek és a gyártási folyamat integrálása miatt szükséges épületfejlesztés:
 • Álmennyezet építés: az átalakítandó raktár falai, ablakai már szigeteltek, szigetelt plafon építésével

fűthetővé vált a helyiség.

 • Fűtés: A szerelvényező üzem kazánháza úgy lett kialakítva, hogy oda még egy kazán beépíthető; a föld alatt a fűtés szigetelt csövekkel került átvitelre a raktárba, ahol a fűtőtestek kerültek felszerelésre.
 • Tűzjelző rendszer: az álmennyezet kialakítása miatt új rendszer telepítése szükséges.
 • Villamos rendszer: A mérő órától a központi szekrényig ki kellett cserélni a fő vezetéket, hogy a gépműhely magas áramellátását elbírja. Az új műhelyben a szerelt álmennyezetre LED-armatúrák kerültek felszerelésre, a géppark működéséhez szükségesen az épületben kiépítésre került a megfelelő villamoshálozat.
 • NESTRO központi porelszívó rendszer: 11 méter magas elszívó torony került kialakításra, mely a műhely forgácsát, poros levegőjét elszívja, megszűri. Nyáron a szabadba vezeti a megszűrt levegőt, télen a fűtött levegőt Okos rendszer, mely érzékeli mennyi gép üzemel és ahhoz igazodva, frekvenciaváltósan indítja az első és szükség esetén a második elszívó motort.
 • Párásítás: gyártás-technológiai és minőségbiztosítási okból szükséges, hogy a faanyag a raktározástól a készre munkálásig egyenletes nedvesség tartalmú A 10 éves felületkezelési garancia feltétele állandó, 60-70% páratartalom a festő részlegen.

II.  Kapacitásbővítést szolgáló eszközök beszerzése:

 • Leitz CNC szerszámok nyílászárók gyártásához: Masterwood 4WIN CNC megmunkáló központon gyárható termékek körének bővítésére szolgáló szerszámok, melyek 68-110 mm-es profilvastagságú fa és alu-fa nyílászárók, 42 mm-es beltéri ajtók és zsalugáterek gyártásához szükségesek.

 

 • Atemag HSK aggregátok: olyan mechanikai megoldások, melyek a CNC felsőmaró gép elektromos motorjának függőleges kimenetét vízszintes kimenetté alakítják egy fogaskerékház segítségével, így lehetővé teszik a vízszintes megmunkálást
 • Astra SE 400 lapszabászgép: a meglévő 20 éves lapszabász gépünk elavult, pontatlan, ezért cserére
 • Schmalz daru VacuMaster Window Comfort vákuumos emelővel: jelentős súlyuk miatt 2-6 ember volt szükséges a gyártás során használt üvegek és kész nyílászárók mozgatásához, melyet ennek az eszköznek köszönhetően 1-2 ember is el tudunk végezni.….