NG92 Classic

AZ NG 92 CLASSIC NYÍLÁSZÁRÓ CSALÁD KIVÁLÓ HŐTECHNIKAI TULAJDONSÁGAINAK KÖSZÖNHETŐEN A LEGJOBB ÁR-ÉRTÉK ARÁNYT KÉPVISELI TERMÉKEINK KÖZÖTT. KIZÁRÓLAG I. OSZTÁLYÚ ANYAGOKBÓL KÉSZÜL, AMIHEZ KIEGÉSZÍTŐ TERMÉKEK SZÉLES PALETTÁJA VÁLASZTHATÓ ÉS ÍGY JÁRUL HOZZÁ ÁLMAI OTTHONÁHOZ.

 Javaslatunk
Elsősorban családi házakba, lakóparkokba, társasházakba, közintézményekbe, ahol kiemelt szerepet játszik az energia hatékonyság. Fontos a hosszú élettartam, magasak a biztonsági, és léghanggátlási követelmények is. A csúcstechnikának köszönhetően a formavilág is szabadkezet kap, így a minimál stílus, a klasszikus, az exkluzív, vagy akár a műemlék jellegű szerkezetek gyártására is lehetőség nyílik.

Az NG 92 Classic termékcsalád fontosabb tulajdonságai alapfelszeretség esetén:

 

 

A szerkezet összesített hőátbocsátási tényezője

 Uw=0,8 W/m2K

Alapanyag

I. osztályú 4 rétegű hossztoldott, hiba kiejtett, Bajor lucfenyő

A faanyag hőátbocsátási tényezője: Uf=1,2W/m2K

Üvegezés

3 rétegű, low-E bevonatos, 2x argongáz töltésű melegperemes szerkezetek 52mm vastagságban 4-20-4-20-4

Az üveg hőtábocsátási tényezője: Ug=0,5W/m2K

Teljes napenergia áteresztés: g= 44-47 %

Vasalat

4 funkciós MACO MULTIMATICK alapbiztonsági, résszellőzővel, hibás működtetés gátlóval, takarósapkával

Felületkezelés

Remmers 5 rétegű vastaglazúr

Légzárás

EPDM alapú kétszeres körbe futó tömítés

Vízvető

Hőhídmentes, szoknyás vízvető + szárny élvédő

Kilincs

Toulon

Párkányok, lécek

Nem tartozék, rendelhető

Léghang gátlási mutató

Rw=33dB (-1;4)

Gondosan válogatott, szárított, I. osztályú, álló évgyűrűs alapanyagot alkalmazunk termékeink gyártásához, hogy megfeleljenek a magas minőségi követelményeknek. Négyrétegű hossztoldott vagy toldásmentes kivitelben alkalmazzuk. Választható fafajták: luc-, és vörösfenyő, tölgy, meranti, valamint eucalyptus grandis. A profilrendszereinkhez alapesetben 4-rétegű, I. osztályú hossztoldott lucfenyőt használunk. A nyílászárók anyaga minden esetben rétegekből ragasztott, szín oldalán álló évgyűrűs, hibakiejtett fa, ami készülhet hossztoldott, vagy toldásmentes fedő réteggel, Rosenhemi minősítéssel.

Borovi fenyőt  három rossz tulajdonsága miatt NEM használjuk nyílászáró gyártásra:

1 . A magas gyantatartalom, ami a felültkezelésnél okoz rengeteg problémát. Nyáron felforrósodik a külső oldal ezáltal a hő hatására  a gyanta nagy foltokba kicsapódik ezt gyanta virágzásnak hívják, ez nem csak esztétikai hanem tartóssági problémákat is okoz, mivel ledobja a felületkezelést. 

2. A szijácstartalom (latinul alburnum) a fatest (xylem) külső, kambium felőli része ami egy puha világos színű rész, amelynek elsődleges feladata a nedvek szállítása a gyökerektől a lombokig. Nyílászáróba beépítve könnyen gombásodik rohad. A geszt (latinul duramen) a fatest (xylem) belső, elhalt része. Az élő fa növekedése során, miközben kívül újabb évgyűrűket hoz létre, másokat belül fokozatosan kikapcsol az életműködésből. Ezekbe az elhalt szövetekbe tartósító anyagok, elsősorban lignin, ezen kívül fagumi, csersav, festékanyag, és ásványi sók épülnek be. A fatestnek ez a külső szíjácstól elkülönülő geszt része ugyan tartós, jó anyag, de mivel a tömbösített anyagokba vegyesen található, álltalába 60-70% gesz és 30-40% szijjács megosztásba, ezért az egész anyag visszavan minősítve a legrosszab taróssági besorolásba.

3. Foltosság :az elkülönülő geszt és szíjjács az oxidáció hatására teljesen másképpen érik, színeződik, ezáltal a világos lazúr színeknél, különösen a hossztoldott alapanyagoknál csúnya, tarka felületek lesznek. A magas gyanta tartalom szintén komoly szín elváltozásokat okoz, még fehér fedő festés esetén is átsárgulhat a felület.

              

 

 Hossztoldott anyagok

    

A rétegek ragasztása minimum D4-es vízállósági fokozatú, poliuretán ragasztóval. A hossztoldott anyagok rövidebb darabokból készülnek, szín oldalán ékcsapos fogazással. Az egyes rétegek közt a hossztoldás eltoltan kerül tömbösítésre, ezáltal kellően stabil és feszültségmentes lesz az alapanyag. A hossztoldott anyagok kedvezőbb áruk miatt nagyon elterjedtek.

Alkalmasak lazúr és fedő felületkezelések alá.

 Toldásmentes anyagok

    

A rétegek ragasztása minimum D4-es vízállósági fokozatú,  poliuretán ragasztóval. A középső rétegekben megengedett ugyan a hossztoldás (ezek a részek nem láthatóak), ám a fedő lamellák hiba-, és toldásmentesek, ezáltal egyöntetűbb, homogénebb felületet kapunk.

Elsősorban lazúr, vagy antikolt felületek alá ajánljuk.

Fafajták és jellemzői

 Lucfenyő

                     

Hossztoldott és toldásmentes kivitelben rendelhető.
Előfordulási helye észak-, és Közép-Európa. Hőtechnikai szempontból a legjobb. Megmunkálása rendkívül éles szerszámot igényel. Színe világos, a gyanta foltokban (táskákban) van jelen az anyagban. Ezek javítás után semmi problémát nem okoznak. Puha szerkezete ellenére tartós, mindenféle színű felületet lehet képezni rá. Elérhető Airotherm rendszerben is.
Nyílászárók gyártására kiválóan alkalmas.

 Vörösfenyő

                

Hossztoldott és toldásmentes kivitelben rendelhető.
Előfordulási helye Eurázsia, Szibéria és észak-Amerika. A legtartósabb fenyő anyag. Színe sötétvöröses barna árnyalatú, közepes keménységű, könnyen megmunkálható alapanyag. Magas gyantatartalma miatt rendkívül nehezen, csakis erre a célra kifejlesztet speciális felületkezelő anyagokkal kezelhető. Nehezen beszerezhető és rendkívül költséges a megfelelő minőségű anyag.
Nyílászárók gyártására alkalmas.

 Tölgy

                     

Toldásmentes kivitelben rendelhető.
Elterjedése Európa, ázsia, Amerika. Magas sűrűségű, lassan növekvő, világosbarna árnyalatú anyag. Súlya jelentően befolyásolja a kész nyílászáró össztömegét. Felülete rendkívül tartós, kemény. Megmunkálása a szakértelem mellett erős gépeket és szerszámokat igényel. Csersavtartalma miatt a felületkezelő anyagok „átsárgulhatnak”. Ez elsősorban világos fedőfestékeknél fordulhat elő. A megfelelő minőségű alapanyag rendkívül drága és korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre.
Nyílászárók gyártására alkalmas.

 Meranti

                

Toldásmentes kivitelben rendelhető.
Délkelet-ázsia faanyaga. A trópusi éghajlat miatt nincs évgyűrű szerkezete, mert folyamatosan növekszik. Fája a világos rózsaszínes árnyalattól a sötétvörösig terjed, ez egyben a minőségét is meghatározza (a sötétebb sűrűbb, tartósabb: Dark Red Meranti). Megmunkálása során igénybe veszi a szerszámot mésztartalma miatt. Nyitott, pórusos felületén tartós, jó felületeket lehet képezni.
Kiválóan alkalmas nyílászáró gyártásra.

 Eucalyptus grandis

             

Toldásmentes kivitelben rendelhető.
Előfordulási helye Dél-Amerika, fája rendkívül gyorsan növekszik, ültetvényszerűen termesztik, a kivágott egyedeket folyamatosan pótolják, ezáltal egyenletes színű és minőségű faanyag nyerhető belőle. Közepes sűrűségű, vöröses színű, finomrostú fája remekül tartja a felületkezelő anyagokat.
Kiválóan alkalmas nyílászáró gyártásra.

Az üvegeknek ma már nem csak a fény beeresztése, és a hőszigetelés a feladata, hanem a technika forradalmi fejlődése következtében sok más funkcióval is rendelkeznek. Ezek a funkciók számtalan módon kombinálhatók a kívánt szempontok szerint.
Kizárólag gyári CE minősítéssel rendelkező üvegek kerülnek felhasználásra a párásodás, és az egyéb hibák elkerülése végett. A rendszerben alapesetben 52 mm vastag két légkamrás 4-20-4-20-4 külső és belső oldalán Low-E bevonatú, mindkét légrésben argongázzal töltött, műanyag melegperemes üveget alkalmazunk, aminek értéke: Ug 0.5 W/m2k.
A melegperemes távtartók, a régi alumínium távtartókat váltja fel megszüntetve a hőhídat, páralecsapódást, és penészesedést az üvegek szélein.

 Hőszigetelő üvegek

Ma már természetes, hogy egy kültéri nyílászáró üvegezése hőszigetelő.
Alapesetben 52 mm vastag két légkamrás 4-20-4-20-4 külső és belső oldalán Low-E bevonatú, mindkét légrésben argongázzal töltött, műanyag melegperemes üveget alkalmazunk, aminek értéke: Ug 0.5 W/m2k. A melegperemes távtartók, a régi alumínium távtartókat váltja fel megszüntetve a hőhídat, páralecsapódást, és penészesedést az üvegek szélein. A hőszigetelés fokozása végett teljesen egyedi ráfalcolt üvegbeszorító léceket alkalmazunk 3 párazáró, tömítő és tömítő szalaggal, ami tökéletes légzárást biztosít.

A légrésekben található gáztöltés 90%-a argon, árban és teljesítményben a legoptimálisabb, bár már a kripton is elterjedőben van, egyenlőre azonban még magasabb ára miatt kevésbé kedvelt. A háromrétegű üvegek külső, és belső üveglapja a légrés felőli oldalon bevonattal rendelkezik. Ennek a bevonatnak a szerepe a hőhullámok visszaverése, ezáltal jobb hőszigetelés érhető el. összefoglaló néven Low-ELowEmission (alacsony emisszió) bevonatnak nevezik.

 Ragasztott biztonsági üvegek

Két fő csoportra bonthatóak: Baleset megelőzési és minősített vagyonvédelmi üvegek. Szerkezetüket tekintve mindegyikre igaz, hogy két üveglap közé valamilyen erre a célra szolgáló fólia van ragasztva, ami törés esetén meggátolja, hogy az üveglap darabjaira hulljon. A különböző fokozatokat az üveglapok vastagsága, darabszáma, valamint a fóliák darabszáma és vastagsága határozza meg. Extrém esetben akár golyóálló fokozatig is rendelhetők.

 Hang gátló üvegek

Ezek az üvegek is elsősorban a ragasztott üvegek közül kerülnek ki, azonban dB értékektől függően a légrésben szükség lehet más gáz alkalmazására, ami az esetek nagy részében kén-hexafluorid (SF6). Ez a gáz azonban rontja az Ug értéket, így ezekben az esetekben ezzel számolnunk kell.

 Multifunkciós üvegek

Ezek az üvegek olyan bevonatrendszerrel vannak ellátva, ami biztosítja nyáron a fokozott napvédelmet, és e fölött még jó hőszigetelő képességgel is rendelkezik. Meg kell ugyan jegyezni, hogy ez esetben a téli szoláris nyereségünk is csökken.

 Katedrál, savmart és homokfúvott üvegek

Fajtáik számtalan formát, színt, és mintát jelenítenek meg, amivel egyedivé tehetjük termékeinket. Bejárati ajtóknál, beltéri ajtóknál, illetve olyan ablakoknál, ahol a belátást kell korlátozni, meg lehet találni a megfelelő színt és mintát. Két fő csoportra oszthatók első a katedrál üvegek, ezek a hagyományos sok évtizedes múltra visszatekintő üvegek nagy szín-, és formaválasztékban. A másik csoport a savmaratott új, minden irányzatot kielégítő, még nagyobb választékkal rendelhető üvegek.

 

A fűtésszámlánkat nagymértékben befolyásolja a megfelelő légzárás, ezért a lehető legjobb minőségű tömítő anyagokat használjuk. A TPE  alapanyagú tömítések alakjukat, rugalmasságukat hosszú évekig megtartják, színükben illeszkednek a termékhez. 

A légzárás megfelelő mértéke hőtechnikai és léghanggátlás szempontból is fontos. A profilrendszereinkben egy rugalmatlan (fa-fa) és kettő rugalmas (fa- TPE) ütközés biztosítja az ideális záródást. Az általunk használt Deventer S 503 A tömítések lágyak, rugalmasak, alaktartóak, ezért optimális légzárást biztosítanak hosszú évekig.

A párkányok szintén elválaszthatatlan részei az ablakoknak, esztétikus megjelenésükön kívül fontos szerepük van a csapadékvíz elvezetése és a fal védelmében. Anyaga kültérben alumínium vagy kő, beltérben fa.  

A kültéri párkányok két fő csoportra oszthatók

Extrudált alumínium párkányok

Az extrudált alumínium párkányok 6 m-es szálakban, 15 mm-es szélességi ugrásokkal érhetőek el, eloxált valamint porfestett felületekkel. Ezek a színek harmonizálnak a nyílászárókon látható egyéb alu kiegészítőkkel. A párkányrendszer számos különböző kiegészítővel rendelkezik mint pl. végzárók, toldók, sarok elemek,  valamint a csapó eső elleni hang tompításra is van lehetőség. Nagy előnye az alupárkányoknak, hogy a 25 mm magas függőleges vízgátja ideális védelmet biztosít az alsó tokfelületnek.  Igény esetén méretre vágva, felszerelve tudjuk biztostani. 

 

Kültéri kő-, és agglomerát párkányok

A nagy anyag, szín és formaválaszték az egyedi igényeket is kielégíti. A kopásálló és az időjárás viszontagságait jól tűrő anyagok műszakilag és esztétikailag is kifogástalan megoldást biztosítanak. Beépítése nagy precizitást igényel, hogy a kellő lejtés valamint a tágulási szalagok, szilikonok megfelelő minőségben és összhangban legyenek. Kőpárkányt ugyan nem tudunk biztosítani de a szekszerű beépítéséhez tudunk útmutatást adni.

 

 

Beltéri ablakdeszkák

A beltéri fapárkányok egy speciális vízálló lemezből készülnek az ablakkal azonos fával, furnérozva a vetemedés és repedés elkerülés végett, alap esetben azonos színben a nyílászáróval. Fontos tudni, hogy a felületük nem karcálló és készülhetnek peremes-, normál-, valamint díszes kivitelbe.

normal

normál ablakdeszka

belteri1

peremes ablakdeszka

REMMERS vastaglazúr kül-, és beltéri festékrendszer. A festék, ami alatt a fa él, és visszaadja eredeti, természetes rajzolatát, szépségét. Azért, hogy a fa valóban szép, és tartós legyen, elengedhetetlen a minőségi ipari festés, ahol a szerkezet minden egyes részét megvédjük az időjárás viszontagságaitól, UV-sugárzástól, a csapadéktól, párától. Az ipari festés előnye az utólagos házilag történő festéssel szemben, hogy a szerkezet mindenhol kezelve van: üveg, vasalat, gumi, vízvetők alatt egyaránt. Házilag ez nem kivitelezhető, ezért az ablakok belülről kezdenek károsodni, így hamar tönkremennek, és a faablak a presztízsét veszti. A színskálák széles választékából mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt. A rendszer 5-rétegű felületkezeléssel készül!

REMMERS vastaglazúr kül-, és beltéri festékrendszer.

A festék, ami alatt a fa él, és visszaadja eredeti, természetes rajzolatát, szépségét. Azért, hogy a fa valóban szép, és tartós legyen, elengedhetetlen a minőségi ipari festés, ahol a szerkezet minden egyes részét megvédjük az időjárás viszontagságaitól, UV-sugárzástól, a csapadéktól, párától. Az ipari festés előnye az utólagos házilag történő festéssel szemben, hogy a szerkezet mindenhol kezelve van: üveg, vasalat, gumi, vízvetők alatt egyaránt. Házilag ez nem kivitelezhető, ezért az ablakok belülről kezdenek károsodni, így hamar tönkremennek, és a faablak a presztízsét veszti. További előny, a megfelelő rétegvastagság. Ennek felhordása nagynyomású Wagner festékszóró berendezéssel, festőkamrában történik, amitől szép, és sima, valamint tartós lesz a felület.

 A felületkezelés 5 rétegben történik

1. SW-900 VP 21308: IMPREGNÁLÓ ALAPOZÁS ALKATRÉSZBEN.
Szálmegkötő hatása miatt jobb csiszolási felületet lehet elérni vele. Biocidot tartlamaz a kékülés és korhadás okozó gombák ellen. Egyenletes pácképet eredményez.

2. SW 935: SZÁLLEKÖTŐ ALAPOZÓ
Ragasztás után ismételt szálmegkötő alkalmazása.

3. GW-360: ALAPOZÓ
A végleges színárnyalat 60-70 %-át biztosítja. Megfelelő UV-állóság és színtartósság jellemzi. Gyors száradású és egyenletes a beszívódása. AF-920 fugatömítő. Megfelelő V-fuga zárást biztosít. Nagyon rugalmas, ezért alkalmas a keretelemek közötti dilatációra. átlátszó, ezért nem befolyásolja a végleges színárnyalatot.

4. ZW-5041: KÖZTES BEVONAT
Magas szárazanyagtartalma lehetővé teszi a köztes csiszolást, az alapozó koptatása nélkül csökkenteni lehet a fedőlazúr anyagszükségletét. A legújabb fejlesztés eredményeként magas az UV-állósága. Felhordható nagyüzemi locsolóberendezésekkel, így biztosított a teljes filmréteg képződés még a rejtett marrásoknál is. Nagy edényű fafajok esetén megfelelő a pórustömítése. Kezelve van üveg, vasalat, gumi és vízvetők alatt egyaránt, ami házilag nem kivitelezhető. Felhordása nagynyomású WAGNER festékszóró berendezéssel festőkamrában történik, amitől szép és sima, valamint tartós lesz a felület.

5. LW-700: VÉGLEGES SZÍNÁRNYALAT
A végeleges színárnyalat 40-60 %-át biztosítja. Megfelelő UV-állóság és színtartósság jellemzi. Rugalmas, mely időtállóan képes alkalmazkodni a napi hőingadozáshoz. Páradiffuzív. A+ besorolással rendelkezik a káros anyag emisszió tekintetében. Rendelkezik EN-71/3 tanusítvánnyal.

GARANCIA PROGRAM

A REMMERS ÉVTIZEDEK ÓTA A FEJLESZTÉSEIT KIEMELTEN A TARTÓSSÁG FIGYELEMBE VÉTELE MELLETT VÉGZI. ENNEK EREDMÉNYE AZ RSG, AZAZ A REMMERS RENDSZER GARANCIA.

Az RSG tanúsítvánnyal rendelkező gyártók a REMMERS előírásai szerint végzik a felületkezelést. Az időtállófelületkezelést nem csak a felületkezelő anyagokkal lehet biztosítani, ezért az RSG előírások már a faanyag műszaki-, fizikai tulajdonságaira, a megmunkáló szerszámok kialakítására és nem utolsó sorban a szakszerű beépítésre is kiterjednek.

AZ RSG TANÚSÍTVÁNY GARANCIÁT JELENT AZ ÜGYFELEKNEK, HOGY A GYÁRTÓ A FANYÍLÁSZÁRÓKRA VONATKOZÓ LEGMAGASABB ELVÁRÁSOKNAK ÉS ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELŐEN VÉGZI A GYÁRTÁST.

Az időjárási viszonyok, mint például a napsütés, az egyre erősödő UV sugárzás, csapadék, hőmérséklet, illetve mindezek változása fokozottan veszi igénybe a a faanyag védelmét szolgáló bevonatokat. A levegő relatív páratartalmának függvényében a faanyagok zsugorodnak és dagadnak, mert a kültéri bevonatok spaeciális páraáteresztő képességgel rendelkeznek. A fának ezt a mozgását a kültéri bevonatok rugalmasságának köszönhetően hosszú időn keresztül követni tudják, de idővel a bevonaton szabadszemmel nem látható mikrorepedések jelennek meg. A bevonati rétegek a kültéri tényezők hatására tehát elvékonyodhatnak és megrepedezhetnek, ezáltal fokozottan csökken a fából készült szerkezetek védettsége. A lazúrok és festékek úgynevezett "öregedésével" gombafertőzések is kialakulhatnak.

A fentiek miatt javasoljuk a lazúros és festett felületeket a beépítést követő első évtől az AIDOL ápolókészlettel évente két alkalommal a külső oldalát áttörlve felfrissíteni. Ez a művelet nem igényel semmiféle szaktudást, sőt tapasztalatunk szerint a háziasszonyok szívesen alkalmazzák, mivel a kezelés után ismét eredeti fényében ragyog a nyílászáró.

Az AIDOL ápolókészlet két flakont tartalmaz, egy tisztító és egy ápoló balzsamot, valamint a felhordáshoz szükséges szálasodásmentes kendőket. Amennyiben erős jégverés, vagy egyéb kérosodás érte a szerkezeteket és az ápolószett már nem elegendő, akkor minden anyaghoz rendelhető ecsetelhető változat, amivel a helyszínen átkenhető.

A vízvető és a szárnyélvédő nagyon fontos védelme a fának: véd az esőtől, napsugárzástól, jégtől. Ha nincs, vagy nem megfelelő ez a védelem, akkor a nyílászáró mindig ezeken az alsó vízszintes pontokon fog elsősorban károsodni.
Bronz, ezüst, arany, barna és fehér színekben választható.
A rendszernél minden esetben élvédőt, szoknyás vízvetőt alkalmazunk.

Fontos része a nyílászáróknak. Az időjárásnak, esőnek, jégnek, napsugárzásnak legjobban kitett részeit védik. A beépített nyílászárók alsó, vízszintes részei a legsérülékenyebbek. Az eresz nem védi meg ezt a részt az erős napsugárzástól és az egyéb környezeti hatásoktól.

 

 Szárny élvédők - Vízvetők

elvedo1

A szárny élvédő az alsó, vízszintes felületen helyezkedik el, anyaga eloxált alumínium, kiszellőzetve kerül elhelyezésre. Az üveghez szilikonos fugatömítéssel csatlakozik, ezáltal a hőhíd is jelentősen redukálódik.

 

A vízvető a nyíló-bukó ablakok alsó felületére kerül. Funkciója egyrészt a csapadék elvezetése, ami a széles alumínium vízkamrában gyűlik össze, másrészt az üveghoronyban képződő kondenzvíz elvezetése a feladata. A külső gumitömítés egy kemény műanyag elemmel csatlakozik, ami biztosítja a hőhíd mentességet.

 

 Küszöbök

elvedo2

A küszöbök szintén alumínium és műanyag részekből állnak. Számtalan különböző kombinációt lehet összeállítani az egyes elemekből, ezzel biztosítva a különböző építési szituációk problémamentes megoldását. Nagy előnye a hagyományos fa küszöbökkel szemben, hogy nem vetemedik, tartós, kopásálló, valamint a kopó alkatrészek könnyen cserélhetők.

Talán az egyik legfontosabb dolog a nyílászáróknál a vasalat, amivel közvetlen napi kapcsolatban vagyunk. Igen nagy terhet hordanak, rengeteg követelménynek kell megfelelniük, amit csak egy profi vasalat rendszer tud biztosítani.  Alapesetbe látszó 4 funkciós, takaró sapkákkal ellátott kivitelt alkalmazunk, de igény szerint a teljesen rejtett kivitelben is kérhető.

 BUKÓ-NYÍLÓ VASALATOK : MACO MULTI-MATIC

A megnövekedett szárnytömegek és könnyed biztonságos működtetés iránti igény nagy feladat elé állította a vasalat gyártókat, és az ablakgyártókat is. A fokozatmentes állítás, és a résszellőző funkció mellett komoly hangsúlyt kell fektetni a könnyed, komfortos működtetésre is. A modern vasalatokra jellemző a környezetbarát felületkezelés, az egyszerű karbantarthatóság és a 130 kg teherbírás.

Funkciók: Zárt állás, Nyitott állás, Bukó állás, Résszelőztető funkció

 TÖBBPONTOS ZÁRÓDÁS

tobbpontos

Az egyes záródási pontok mechanikusan vannak összekapcsolva, és ezek egyedileg állíthatóak az optimális légzárás, vízzárás és léghanggátlás eléréséhez. A biztonsági szinteknek megfelelően változik a gombafejes csapok száma.

 HIBÁS MŰKÖDTETÉST GÁTLÓ

hibas

Meggátolja a helytelen használatot, valamint az ebből származó balesetek kockázatát csökkenti. Mechanikusan reteszeli a rúdzárat, hogy csak csukott állapotban lehessen funkciót váltani. Ezen felül zárt állapotban tehermentesíti a pántokat, így biztosítja a tartós, könnyed működtetést.

 

RÉSSZELLŐZŐ FUNKCIÓ

racsszellozo

A bukó-nyíló vasalatok tartozéka, gyakorlatilag zárt ablak mellett biztosítja a légáramlást a helységben. Ma már a kilincsek is rendelkeznek ezzel a funkcióval, így komfortosabb a működtetés. 

 

TAKARÓSAPKáK

takarosapka

Ezek szintén a rendszer részei. A takarósapkák alkalmazásával a technikai részletek és a csavarok rejtve maradnak, és csak a kellemes megjelenésű felületek láthatóak. Nem utolsó szempont, hogy az állítási pontok és a megkent forgócsapok tisztaságát is biztosítja. 

BEJÁRATIAJTÓ VASALATOK

bejarati

Simonswerk BAKA protect 4040 3D FD

 

PÁNTOK

Európa legpatinásabb pántgyártójának termékei garanciát jelentenek a tartós és biztonságos működésre. Szárnysúly és igénybevétel szerint különböző típusok használatával költséghatékony és tartósan jól működő ajtókat készítünk. A kifelé nyíló ajtókhoz speciálisan biztosított pántokat szerelünk, hogy betörésvédelmi szempontból megfeleljenek korunk követelményeinek. Igény esetén rejtett kivitelbe is rendelhető.

 

ZáRSZERKEZETEK

zarszerkezet

A 6 pontos kulcs működtetésű ajtózárak garantálják a biztonságos, komfortos zárást. Alapkivitelben a két fő záró nyelv mellett két görgő + két acél csap van a zár előlapra szerelve. Természetesen igény szerint választható más kombináció is pl., másodcilinderes, résnyítós, automatic, és motoros kivitel.

 

 ZáRBETéTEK

zarbetet     zarbetetek2

Alapesetben MauerElite biztonsági betéteket használunk. A csúcsminőségű, modern eljárással készült termék 10 év garanciával kerül forgalomba. Finomnyitási védelemmel, magkihúzás elleni védelemmel, teljes körű felfúrás elleni védelemmel vannak ellátva. A zárbetétek alapkivitelben kódkártyás termékek, amik védettek az illegális másolással szemben. Kizárólag a szakszervizben, a kártya regisztrációja után lehet az alap 5 kulcson felül újabbakat másolni. Rendelhető vezérkulcsos, valamint a belső oldalán gombos kivitelben, de igény szerint még tovább fokozható a biztonsági szint.

 

 EMELŐ-TOLÓ AJTÓK

emelotolo

Amivel igazán nagy teret nyithatunk a házunk és udvarunk között. Az emelő-toló vasalat akár 3300 mm széles szárnykeret vagy hatalmas 400 kg-os szárnytömegig garantáltan tartós és könnyen működtethető. Tartós, robosztus alkatrészeivel és egyedi eleganciájával ékesíti lakásunkat. Nagyon sok nyitási kombináció létezik, akár elektromos működtetéssel, vagy a fix oldalán padlóig üveges kivitelben, de strukturális ( üveg-üveg) csatlakozással is gyártható.  A tolóajtók fő jellemzője az alacsony akadály és hőhídmentes küszöb.

 

 BUKÓ-TOLÓ éS HARMONIKA AJTÓK

bukotolo

A normál ablakok és erkélyajtók profiljához igazított vasalatok. Bukó-toló vasalatok több teherbírási kategóriában ablakhoz, vagy teraszajtóhoz egyaránt alkalmasak. A nagyobb felületekhez, az úgynevezett kényszerműködtetésű kivitelek az alkalmasabbak. A harmonika vasalatoknál számtalan séma szerint lehet a teljes felület nyitását megvalósítani. A vasalat jellegéből adódóan a szárny szélességi és magassági méretei behatároltak. Célszerű figyelembe venni azt is, hogy működtetése a több, látszólag egyforma kilincs elhelyezkedése miatt nem minden esetben egyértelmű.

 KILINCSEK

A kilincs azon felül, hogy fontos tartozéka a nyílászárónak - hiszen azzal működtetjük a zárszerkezetet -, kiváló esztétikai megjelenést is biztosít. Kilincsek széleskörű választékát kínáljuk valamennyi szerkezet típusunkhoz.